Știri: Comedia acasă la… Liviu și Fanny Rebreanu (23, 24 iulie 2020)

91
mnlr comedia acasa la (1)

rubrica museum leviathan.roMuzeul Național al Literaturii Române din București continuă seria întâlnirilor din cadrul proiectului „Comedia acasă la…” cu invitația actriței Delia Nartea de a păși pragul casei scriitorului Liviu Rebreanu și a soției acestuia, Fanny. Gazdă i-a fost colegul nostru Adrian David, muzeograf al Casei Memoriale „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”. Săptămâna aceasta, în 23 și 24 iulie, de la ora 21.00, respectiv 21.30, în compania celor doi, vom parcurge istoria unui loc în care timpul a stat cu adevărat pe loc păstrând valori de patrimoniu autentice la fel ca atunci când familia locuia încă aici.

Like & Share our event:
https://www.facebook.com/events/206232217451003/

Muzeul Național al Literaturii Române din București, în parteneriat cu Teatrul de Comedie din București, a lansat proiectul online „Comedia acasă la…” prin care propunem publicului larg o vizită inedită a celor cinci Case Memoriale MNLR din București: Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Casa Memorială „Anton Pann”.

Atunci când un actor pătrunde în locuința unui scriitor poate să readucă la viață întregul univers al acestuia, așa că lansăm invitația de a descoperi cum se derula o zi obișnuită din viața sa, în compania actorilor Dragoș Huluba, Alex Conovaru, Delia Nartea, Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Bogdan Cotleț și a muzeografilor caselor memoriale Adrian David, Marieta Mihăiță, Dorothea Nicolescu, Lelia Spirescu, Mădălina Șchiopu.

Proiectul se desfășoară în perioada 2 iulie–6 august 2020, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 21.00, pe platformele online ale celor două instituții, în principal, pe Site, Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor noștri, iar spectatorii vor putea urmări, prin intermediul unui videoclip săptămânal transmis în regim de premieră live, vizitele realizate de actorii Teatrului de Comedie. Materialele de prezentare vor fi precedate de scurte making of-uri, prin care vom publica și imaginile din culisele unei zile de filmare.

Primele două episoade ale seriei „Comedia acasă la…”:

Actorul Alexandru Conovaru în vizită la Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” alături de gazda sa, muzeograful casei, Adrian David

Actorul Dragoș Huluba în vizită la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” alături de gazda sa, muzeograful casei, Marieta Mihăiță

https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/

https://www.facebook.com/TeatrulComedie/

Proiectul va fi disponibil și pe platforma web multimedia www.culturaindirect.ro, un proiect „work in progress” al Muzeului Național al Literaturii Române.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul de Comedie.

Regia: Vlad Massaci
Coordonator multimedia: Alex Ursu
Imagine: Gryg Stoica
Vizual: Petru Șoșa.

Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.