„Va urma” (9) de Lică Barbu

57
Colaj de Lică Barbu (1)
Colaj de Lică Barbu

Precizare importantă: Povestirea umoristică Va urma continuă. Scuzaţi pleonasmul şi ca să nu vă plictisiţi, vă ofer un episod scurt. Pam-pam!

Vom părăsi restaurantul, ei, restaurant!, mult spus, lui Luţă Trină şi mergem să-l căutăm pe Stone Dicu plecat la munca lui interesantă, aceea de distribuitor de jucării.

Dacă doriţi să căutaţi pe cineva într-un oraş mare, plecat cu maşina în treburile cotidiene, singurul loc unde îl puteţi găsi este într-o intersecţie blocată de zeci de maşini. Nu vă grăbiţi! Aveţi timp.

Prin intermediul acestei nebuneşti povestiri l-am găsit foarte repede pe Dicu blocat în trafic, dacă se poate spune trafic unor maşini care stau pe loc într-o mare intersecţie de nu le mai ajunge nici unuia dintre şoferii blocaţi. Dicu, aflat cu Dacia-papuc în această intersecţie plină cu maşini de parcă le-au adunat apele, stă calm, obişnuit cu astfel de impacturi sociale numite gâtuiri între oameni şi maşini sau mai ştiinţific spus: ambuteiaj.

Dicu, oricum, nu ştie ce-i ăla ambuteiaj, dar o spun eu ca să mă dau interesant.

Zgomot dur de motoare ambalate la maximum, claxoane, înjurături, tragedie rutieră.

Dicu fluieră o doină nervoasă ca să pară că stăpâneşte inteligent stresul rutier. Mai dă şi el câte un claxon gâtuit. Din când în când scoate capul pe geam şi suflă într-o goarnă tip jucărie.

Deodată, îşi dă seama că nu ştie ce-i cu goarna. De unde a apărut în mâna lui? Stă un pic pe gânduri, apoi ia mapa cu facturi şi caută prin hârtii.

– Iepuraşii şi roboţii i-am dat la… aşa. Păpuşile sunt retur… aşa, dar goarna? De unde e goarna asta? Ciudat. Cred că e în plus.

Între timp maşinile din faţa lui s-au mişcat şi s-a mai eliberat drumul. Dicu nu observă deoarece e ocupat cu căutatul goarnei în hârtii. În spatele lui s-a făcut coadă de maşini. Claxoane, înjurături, tot tărăboiul se reia de la început.

Dicu se dă jos din maşină şi îndeamnă la calm dând din mâini. N-ai să vezi!

Hărmălaia se amplifică şi mai şi. Dicu ia iniţiativa, se urcă pe maşină şi ţipă fără limite:

– Linişteeeeeee!!!

Linişte de convoi mortuar se aşterne în acel moment. Se pare că funcţionează metoda asta. Dicu, bucuros, oferă poporului rămas ca la fotograf:

– Vrea cineva o goarnă? Ieftin.

Va urma   

„Va urma” (1) de Lică Barbu

„Va urma” (2) de Lică Barbu  

„Va urma” (3) de Lică Barbu

„Va urma” (4) de Lică Barbu

„Va urma” (5) de Lică Barbu

„Va urma” (6) de Lică Barbu

„Va urma” (7) de Lică Barbu

„Va urma” (8) de Lică Barbu

Arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Vezi arhiva rubricii Proză scurtă

Vezi și arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

11 COMENTARII

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.